Prologi, jossa raotetaan menneisyyden verhoa

torstai 29. joulukuuta 2011

Noniin, olen viimeinkin saanut otettua itseäni niskasta kiinni ja tehnyt tämän prologin valmiiksi. Goldhawkit kun katosivat bittiavaruuden syövereihin, vieden peli-intoni mukanaan. Mutta tässä taas ollaan entistä ehompana! Muistakaatten sitten kommentoida mitä tykkäsitte osasta, ja sivupohjastakin saa antaa palautetta :)
Kuvamäärä: 20 kuvaa
_____________________________________________________________________________________________

Tässähän se kuva on, viimeinkin. Luulin että kadotin tämän muuttoni yhteydessä, onneksi se on tallessa. Ainut kuva mikä minulle on perheestäni, Tunturipuroista, jäänyt. Nuorempana katselin tätä kuvaa hyvinkin usein, harmi etten osannut pitää siitä kunnolla huolta, kuten näkyy. Kuinka monta kertaa olenkaan vain jäänyt tuijottamaan tätä kuvaa? Lukemattoman monta. Tässä ovat isäni, Aapo Tunturipuro, äitini Violet, koirani Pyry ja sitten minä, perheeni ainoa lapsi, Aino, ainokainen. Voi miten onnellisia me olimmekaan, yhden lapsen perhemalli sopi meille oikein hyvin. Tai no, kahden lapsen. Pyryn ajatuksenjuoksu oli samalla tasolla kuin minun, olimme kuin paita ja peppu. Sitten, kaikki muuttui. Muistan sen päivän vieläkin... joskin hämärästi. Mutta muistan sen.


Olimme keittiössä, äiti ja minä, kuten tavallisestikin iltapäivisin. Äiti laittoi minulle välipalaa, silloista lempiruokaani, vohveleita.

Katselin vanhoja valokuvia ja mietein, missä ne mahtoivat olla otettu. Oli majakkaa, jokea ja kumpareita jotka tunnistin oman kotikaupunkini, Appaloosa Plainssin kukkuloiksi.
- Äiti, mistä nuo kuvat ovat? Tuo yksi on kyllä tuosta kulman takaa, mutta mistä nuo muut?

Äiti mietti hetken aikaa vatkaten vohvelitaikinaa. Äiti teki maailman parhaita vohveleita, ne olivat päältä hieman rapeita ja sisältä samettisen pehmeitä. Juuri täydellisiä.
- Hmm, vähän kaikkialta. No yksi niistä on minun ja isäsi häämatkalta Shang Simlasta, ja yksi taitaa olla otettu Sunset Valleystä siskon luota. Ja yksi on Barnacle Baystä.
- Mikä on Barnacle Bay?
- Kaupunki kaukana täältä. Olisikohan se ollut jopa ihan saari? Ei, eikun, en minä muista. Kysy isältäsi. Kaukana kuitenkin.

- Kuka haluaa asua jossain saarella, eihän sinne pääse örkkikään?
- Ville-eno. Mutta hän on Aapon veli, annetakoon se hänelle anteeksi. Isäsi suku on muutenkin vähän omituista. Suomalaisia kaikki tyynni.
Nauroimme molemmat.

Katsoin miten äiti laittoi vohvelit uuniin ja käännyin taas tarkastelemaan kuvia. Oliko meillä sukua tosiaan niin kaukana? Kuvittelin mieleeni Barnacle Bayn hiekkarannat, niitä huuhtovat aallot... Uunin luota kuului kova kolahdus, oletin että äiti se vain oli paiskannut uuninluukun kiinni. Kirkuvat lokit ja meren tuoksu...
- Äiti, oletko sinä koskaan käynyt Barnacle Bayssä?
Voisimme matkustaa sinne vaikka loppukesästä. Veneellä.
- Äiti?

-Äiti?

Äiti makasi liikkumattomana lattialla. Tuntui kun kaikki ilma olisi kadonnut huoneesta. En saanut henkeä.

 Lähdin salamannopeasti juoksemaan äidin luo.
- ISÄ, ISÄ! ISÄ!
Huusin niin kovaa kuin pystyin.
- ISÄ!
Isä olisi luultavasti yläkerrassa. Mitä äidille oli tapahtunut?

Isä tuli juosten.
- Mitä nyt kulta?
- Äidille on sattunut jotain...hän...kaatui.
Näin isän kasvoilta kuultavan pelon.

- Ei hätää, soitan ambulanssin.
Isä yritti selvästi peittää hätäännyksen äänestään, mutta hänen ruumiiltaan se ei onnistunut. Isän käsi tärisi kun hän otti kännykkänsä ja soitti hätänumeroon.

Minä peräännyin kun isä laskeutui polvilleen ja nosti äidin syliinsä. Missään ei näkynyt verta. En ymmärtänyt, miksi äiti ei herännyt?
- Ei hätää kulta, kaikki tulee kuntoon. Ei hätää rakas, ei hätää.
Isä nosti käden tukemaan äidin päätä. Hän ei ollut puhunut minulle.

Seuraavat tunnit kuluivat kuin sumussa.

Muistan, miten ensihoitajat saapuivat. Muistan, miten isä tärisi. Muistan, miten minä vain seisoin nurkassa voimatta uskoa näkemääni.

Isä saapui viereeni ja otti minut kainaloonsa. Tarrasin häneen kuin hukkuva. Kuulin vain ensihoitajien terävät puheenvuorot kun he laskivat äidin paareille ja lähtivät. Me menimme perässä.

Vietimme koko loppupäivän ja yönkin sairaalassa. Isä kertoi, että äiti oli viety leikattavaksi. Pelkäsin, näkisinkö äitiäni enää koskaan. Aamuvarhaisella lääkäri tuli puhumaan isälle. Kuulin heidän keskustelustaan vain pätkiä, joita en enää muista. Isä rupesi itkemään lohduttomasti. En ollut koskaan ennen nähnyt isän itkevän. Isä lähti lääkärin mukaan. Piakkoin minutkin muistettiin ja vietiin sen oven eteen.

Ovi oli tehty teräksestä ja se hohkasi kylmyyttä. Ei ruumiissa tuntuvaa kylmyyttä, vaan kylmyyttä joka tarttuu mieleen ja sydämeen. Tarttuu pysyäkseen. En halunnut mennä ovesta, tiesin, ettei sen takana odottaisi mitään hyvää. Menin kuitenkin.


Äiti makasi sängyllä kalmankalpeana, liikkumattomana kuin patsas. Isä nyyhkytti sängynreunaa vasten. Harmistuin, kun näin että äidiltä oli leikattu hiukset pois. Äidillä oli ollut kauniit hiukset.
- Aino... äiti on poissa. Poissa.
Kylmä totuus iski vasten kasvojani. Kuollut. Niinkuin se orava viimeviikolla tienposkessa.
-Selvä.

Kiipesin huoneessa olevalle sairaalasängylle ja painoin pääni polviin.
- Selvä.
Aloin itkeä.

Muistikuvani siitä päivästä loppuvat siihen. Mutta me selvisimme. Isä ja minä. Äidin hautajaiset olivat kauniit, ja sen jälkeen emme voineet muuta kuin jatkaa elämistä. Ensimmäinen puoli vuotta oli vaikein, ja sen jälkeen tuli vain äkittäisiä ikävänpuuskia. Ensimmäinen syntymäpäivä ilman äitiä oli vaikea. Kuten myös joulu. Mutta me selvisimme. Parin vuoden päästä äiti oli minulle enää vain rakas muisto. Olinhan lapsi. Myöhemmin sain tietää äidillä olleen aivokasvain, josta ei tiedetty. Leikkaus oli kestänyt yli kymmenen tuntia, mutta se oli tehty liian myöhään. Leikkauksen loputtua kirurgit joutuivat toteamaan äitini kuolleeksi.

Isäni kasvatti minut, ja sain varttua hänen kaveripiirinsä keskellä. Lätkämatsien ja karjalanpiirakoiden keskellä. Mutta se riitti. Joksikin aikaa.

Isä jäi asumaan koko loppuiäkseen siihen taloon. Luulen, ettei hän koskaan oikein osannut kunnolla päästää irti surusta. Mutta minun oli lähdettävä, olihan minulla koko elämä edessäni. Täytettyäni 18 vuotta, lähdin miltei heti kotoa. Se talo oli liian tuttu, tunsin kotikaupunkini jokaisen simin. En voisi elää siellä yhtään kauempaa kuin olisi pakko.

Siispä otin säästöni ja vähät tavarani ja lähdin kohti tuntematonta. Tai no, eihän se täysin tuntematon ollut. Ville- eno asui siellä.


Barnacle Bay.

18 kommenttia:

banssu 31. joulukuuta 2011 klo 4.43  

Aivan ihana ja erilainen aloitus legacylle!
Ihan mahtavasti kirjoitettu ja kuvatkin oli hyviä.
Kamala, mutta hyvä prologi...
Olin ihan pala kurkussa kun Violet kuoli D: Hirveen taitavasti kirjoitettu sekin.

Hyvähyvä, jatkoa vaan (:

Ja viimeinen kuva oli muuten aivan käsittämättömän upea. Rakastuin! ♥

Rala 31. joulukuuta 2011 klo 5.15  

banssu, ihanaa kiitoskiitos :) Prologi tosiaan on erilainen, mutta hyvä että tykkäsit. Ja tosiaan, viimeinen kuva, yllätyin itsekin että siitä tuli noin hieno :)

Awwww♥,  31. joulukuuta 2011 klo 7.38  

Apuaah! Aivan ihana :) Jatkoa ehdottomasti! :DD

Mie rupesin itkemään x)

Zinaida,  31. joulukuuta 2011 klo 11.12  

Koskettava ja ihana prologi. Kirjanmerkkeihin menee sitten uusi legacy ;) Sivupohjastakin pyysit kommenttia, ja minusta tämä on täydellinen, hyvin yhteensopivat ja rauhalliset värit ♥

Rala 31. joulukuuta 2011 klo 11.57  

Kiitos Awwww♥

Ja thänks sinullekin Zinaida, pelkäsin että tämä olisi jo vähän liian väritön, mutta hyvä jos ei ole : )

Limepastilli,  31. joulukuuta 2011 klo 15.16  

Oi, tosi kiva (vaikkakin koskettava) aloitus! Kirjoitat tosi taitavasti ja kuvatkin ovat hyviä. Jään innolla odottamaan jatkoa :)

Miquel Suo 1. tammikuuta 2012 klo 0.41  

Todella hieno aloitus ja hyvin osaat kirjoittaa. Aloitus kyllä oli erilainen mitä useimmissa legacyissa, mutta se on vain hyvä juttu! Koko lc tuntuu jo hieman erilaiselta kuin muut lc:t. Tämä vaikuttaa hyvin paljon "suomalaistyyliseltä" suvulta, mikä siis myös on hyvä juttu :D Hyvin moni keksii lc-suvuille jotain hienoja ulkomaalaisia nimiä.

Ja ulkoasusta viel myös sen verran, että myös minun mielestä se on todella hyvä ja värit ovat todellakin rauhallisia värejä :)

Jään seurailemaan ;)

Minimo,  1. tammikuuta 2012 klo 1.35  

Aivan ihana aloitus! Tykkäsin tosi paljon, toivottavasti jatkat pian. Odotan uutta osaa innolla! ;)

Ulkoasu tms, tykkään. Värit sopii hyvin yhteen, ei mun mielestä näytä värittömältä.

Hyvin olit lavastanut tuon sairaalan ja muutenkin sen 'kohtauksen'.

Tykkäsin ekasta ja vikasta kuvasta, ne oli niin hienosti otettu ja muoksittu. (:

Anonyymi,  1. tammikuuta 2012 klo 1.43  

Aivan ihana aloitus! <3 Tykkään ja paljon. Noi kaikki kuvat, vitsi ne on hyvin otettu. Lemppareita ehkä eka ja vika.

Sairaala ja se 'kohtaus' on hyvin lavastettu, niinkuin myös muut 'poseeraukset'.

Talo on ihana, kivat värit ja sisutus hieno. (:

Ulkoasukin tms., on hyvä. Värit sopii toisiinsa, eikä mun mielestä ole värittömän olonen.

En oikeesti keksi mitään huonoa tästä osasta yms. Innolla vaan ootan jatkoa. :D

Rala 1. tammikuuta 2012 klo 5.20  

Kiitos kaikille kommenteista, ja ihanaa että ulkoasustakin on tykätty. Loistavaaloistavaa : )

raitasukka 1. tammikuuta 2012 klo 8.46  

Ihana aloitus :) kuvat ovat ihanan tarkkoja, ja tykkään siitä että legacysi on suomalainen. jään kyllä lukijaksi!

Anonyymi,  1. tammikuuta 2012 klo 13.48  

Vau! Tosi hieno. Toivottavasti jatkat samaan malliin.

Coco 4. tammikuuta 2012 klo 4.21  

Vautsi! Tykkään jus tälläisistä draamatarinoista/legacyistä, mutta ei sitäkään tarvi koko aikaa olla, koska on vähä vaikee saada sitä joka osaan... Mutta tykkään tosi paljon! Linkitän tämän.

Rala 4. tammikuuta 2012 klo 10.34  

Hei kiitos kaikille, uutta osaa pukkaa varmaankin pian kun saisin vain kuvat muoksittua ja tekstin suollettua :)

Anonyymi,  24. tammikuuta 2012 klo 5.07  

Hieno aloitus, osaat kirjoittaa tosi hyvin. Ja kuvatkin ovat hienoja, hyvin tunnelmallisia ja eri kuvakulmista otettuja. Ryhdyn varmasti seuraamaan tätä (ja toivon ettet lopeta, jostakin syystä suurin osa suomenkielisistä tarinoista joita olen ryhtynyt lukemaan ovat tauolla tai loppuneet...).

Mimmu 17. kesäkuuta 2012 klo 0.28  

Wau mikä alotus! Innolla lukemaan oikeita osia-->
:-)

Anonyymi,  8. elokuuta 2012 klo 1.05  

Oi, ihana lc ja vau mitkä lavastukset:o inspiroit muaki kirjotteleen jonkinnäköistä tarinaa! :)

Madness 20. tammikuuta 2013 klo 13.36  

I wonder, miksen oo ikinä ennen lukenu tätä? Oon törmänny tähän monta kertaa Radolassa mut nyt ihan oikeesti avasin tän, ihastuin ulkoasuun ja aloin lukemaan ja wtf täähän on hieno :o

Ja oli pakko tulla nyt vähän viilaamaan pilkkua, et jos toi Ville-eno on isän veli ni sithän sen pitäis olla setä. Eno on äidin veli :D

-MCRmadness

Lähetä kommentti

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP