7. Osa, jossa selviää asia jos toinenkin

keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Nyt on jouluiset jutut jokseenkin olleet ja menneet. Toivottavasti siellä puolella ruutua kaikilla on joulu mennyt ihanasti! Tänä vuonna Tunturipuroilta ei joulujaksoa tullut, kuten olette ehkä saattaneet huomata. No, ehkä selviämme ilman sitä : )
Sain lopulta tämän jakson kuvattua ja kirjoitettua, missä olikin aikamoinen homma. En suunnattomasti tykkää lavastaa tämän kokoisia episodeja, mutta onpahan sekin sitten uusi meriitti meikäläisen listassa. Mutta, nauttikaa jaksosta! Ja muistakaa laittaa kommenttia, ne ovat simittäjän polttoaine ; )
Kuvamäärä: 47
__________________________________________________________________________________________

Vain silmät olivat tutut. Kaikki muu, aivan kaikki tuntui muuttuneen tuossa salaperäisessä naisessa. Vaikka eihän Aino enää pitänyt tätä salaperäisenä. He tunsivat toisensa aivan yhtä hyvin.

"Sinä", Aino mulkoili naista.
"Minä", tämä totesi ivallisen rauhallisesti, jokaista kirjainta suussaan venyttäen.
"Mitä sinä täällä teet? Taas! Etkö voisi jättää meitä rauhaan?"

"Mik' kuollutta on, se silti muistetahan. Mik' maksettu on, sen voipi unohtahan. Yksin ei unohdu kauna, luulo väärä ompi neitokaisen."
"Mutta minulla ei ole sitä mitä sinä haluat ja tiedät sen varsin hyvin itsekin! Et hetkauta minua sananparsillasi, siinä sinä olet pahasti väärässä. Ja mitä taikuutta ikinä käytätkin et koskaan tule saamaan ainakaan minulta haluamaasi!"
Kuului vain äänekäs suhahdus ja nainen oli perääntynyt ulko-oven luokse.
"Hyvä!", Aino huusi ääni hieman täristen. "Pakene vain, meillä ei ole sinua varten mitään!"

"Luulos väärä taas ompi, kaunis kannel unessas soipi. Sinä yönä päälles lankeaa, kataja oksans unees kurkottaa. Menneen muisto, tulevan toisto."
Nainen naurahti vielä kerran pahansuovasti, kääntyi kannoillaan, ja oli poissa.

Aino kompuroi tiensä yläkertaan ja romahti sohvalle painaen päänsä käsiinsä. Luojan kiitos, että Monni oli töissä, Ilmari koulussa ja Väinö päiväunilla. Aino ei halunnut tietää mitä se akka oli tarkoittanut kaikilla lauseillansa. Hän pudisti päätään ja totesi, että ne lauseet olivat pelottaneet häntä enemmän kuin hän itsekään halusi itsellensä myöntää. Uneen... Ainon olisi pakko kertoa Monnille. Mitä jos he olivat vaarassa?

Lauantai-aamuna Ainon hörppiessä kahviaan, hän totesi että tänään Monnille olisi kerrottava totuus. Oli kulunut jo miltei viikko. Viikko salailua ja hiljaisuutta. Monni aavisti taatusti, että jokin oli vinossa ja loukkaantuisi pian jollei Aino puhuisi hänelle.

Illalla Monnin katsoessa televisiota, Aino ujuttautui hänen viereensä ja pysyi aivan hiljaa. Uskaltaisiko hän sittenkään kertoa?

"...Eikä kenenkään teistä olisi pitänyt salata mitään, Mr. 9 olisi saatu kiinni paljon nopeammin jos olisitte kertoneet heti kaikki tietonne..." Nainen telkkarissa paasasi kuin mikäkin N siitä Pont-leffasta.

"...Henkiä olisi säästynyt..."

Ainon sydän hakkasi kiihtyvällä vauhdilla.

"...Petos..."

Selvän teki. Aino ei kestäisi enää. Televisiot koituisivat vielä hänen kohtalokseen.
"Monni?"
Monni kurkotti kaukosäätimeen ja sulki television heti, valmiina olemaan pelkkänä korvana.

"Tulihan se sieltä viimein", Monni hymyili lempeästi vaimolleen.
"Minä en ole kertonut ihan kaikkea."

"Lupaa ettet keskeytä. Ja lupaa että kuuntelet, todella kuuntelet."
"Minä lupaan", Monni lausui vakaasti. Tätä hetkeä ei saisi pilata turhilla kirjaimilla.
"Muistathan sen naisen?" Aino näki Monnin kaulalihaksien kiristyvän, mutta hän ei sanonut mitään, vain nyökkäsi, ja Aino oli siitä kiitollinen.
"Minä tiedän kuka hän on ja mitä hän meistä haluaa. Isäni lähetti minulle Kalevalan... oman kopionsa. Siitä oli yliviivattu yksi osa, ja kirjan välissä oli kirjoitettuna luultavasti se mitä oikeasti tapahtui. Syy siihen, miksi se nainen on vainonnut meitä..."

'Kaukana täältä, sekä ajassa, että paikassa, on niin vihamielinen ja kylmä paikka, että kaiken pahan ja harmin on sanottu saaneen alkunsa sieltä. Sitä kutsuttiin Pohjolaksi, ja kutsutaan edelleen.

Pohjolaan oli juuri saapumassa kevät, ja lumet sulivat paljastaen routaisen maan. Ikivihreät kasvit työnsivät versonsa esiin ja venyttelivät juuriaan pitkän talven jäljiltä. Keväisellä maankamaralla kulki vanhin Pohjan neidoista. Hän oli niin kaunis, että sanottiin hänen askelistaan tihkuvan mettä, ja hänen äänensä olevan kuin tuhannet kellot helisten tuulessa.

Alette, oli hänen nimensä. Aletten askeleet olivat vieneet hänet sinä päivänä sattumalta joen luokse, joka sai alkunsa pienestä ja kylmästä tunturipurosta. Siellä hänen silmänsä sattuivat katsahtamaan juuri väärään suuntaan, aivan väärällä hetkellä. Ja sattuma nauroi niin, että koko Pohjola kaikui.

Joen rannalla värjötteli kanervien juurella pakkasen solmuista herännyt kyseisen tunturipuron henki. Se tuijotti vettä ja yritti saada itsensä lämpimäksi talven jäljiltä. 

Alette hämmästyi näkemäänsä niin, että sotkeentui jalkoihinsa ja sai hengen ponkaisemaan ylös maasta. 

Hengen kauniit kasvot saivat Aletten sydämen kipunoimaan rakkaudesta tuota olentoa kohtaan. Mikä vääryys olisikaan, ellei heitä olisi tarkoitettu yhteen? Eikö kohtalo ollut luonut tätä hetkeä juuri heitä varten? Eikö tuuli ollutkaan tuonut viestiä mukanaan, että suurin rakkaus oli tässä ja nyt? Ja hengen sydän sykki takaisin.

Niin Alette ja tunturipuron henki rakastuivat toisiinsa silmittömästi, sokeasti, toisiaan iäti hapuillen. Eikä heistä tuntunut, että mikään voisi estää sellaista onnea.

Kevään muuttuessa kesäksi, Alette oli viettänyt suurimman osan päivistään hengen luona. Luonto tuntui hiljenevän heidän ympärillään, kurkottavan kaulaansa nähdäkseen edes vilauksen tästä täydellisestä harmoniasta ja vetäytyvän takaisin myhäillen.

Kesän lähestyessä loppuaan, Alette oli kantanut kohdussaan salaa, hiljaa lapsen, tunturipuron hengen lapsen. 

Vain muutama päivä lapsen syntymästä saapuivat kosijat. Vaka vanha Väinämöinen, sekä Seppo Ilmarinen, takoja iänikuinen. Alette ei hämmennyksissään tiennyt mitä tehdä, miten kertoa äidilleen, että hänet on jo iäksi sidottu toiseen sieluun, kiedottu rakkauden huntuun. Ilmarinen voitti kosimiskilvan, eikä toivoa näyttänyt olevan missään, kunnes apua saapui odottamattomalta taholta...

Viimeisenä iltana ennen häitä, Aletta istui takan ääressä kiroten ja itkien kohtaloaan. 

Hänen viereensä sattui istumaan Meret, toiseksi vanhin Pohjan sisaruksista, mutta myöskin katkerin
ja kateellisin. Hän vaati saada tietää, mikä siskoa oikein vaivasi.

Aletta ei tässä onnettomuuden vaiheessa nähnyt enää mitään syytä pitää salaisuutta siskoltaan, vaan vuodatti tälle koko tarinan. Sutjakasti kuvaillen hän kertoi hengestä ja lapsesta ja siitä, miten huominen tulisi olemaan hänen tuhonsa.

Meret näki tilaisuutensa koittaneen ja tarjosi sokaistuneena Alettalle vaihtoehtoa: hän itse menisi naimisiin Ilmarisen kanssa ja Aletta voisi paeta hengen kanssa lapsineen.   

Aletta hämmentyneenä asioiden saamasta käänteestä ja sisarensa avuliaisuudesta tarttui tilaisuuteen. Huominen ei olisikaan viimeisen valon aamu, vaan uuden elämän koitto.

Aletta sieppasi viittansa ja katosi illan pimeyteen; hän halusi kertoa hengelle kaiken heti. 

Seuraavana aamuna Louhi tuli hakemaan tytärtään häämenoja varten. Meret alkoi katua päätöstään, sillä miten hän muka kävisi Alettasta, kauniista ja nyt poissa olevasta siskostaan?

Sillä aikaa joen varrella henki ja Aletta riemuitsivat Meretin uhrautumisesta. 

He saisivat olla ikuisesti yhdessä, juuri niin kuin oli tarkoitettu tapahtuvaksi.

Meret tarttui Ilmarisen käteen ja veti syvään henkeä, rukoillen mielessään ettei Ilmarinen huomaisi mitään kunnes olisi liian myöhäistä.

Mutta Ilmarinen huomasi petoksen kavaluuden välittömästi ja irrottautui Meretin otteesta. Hänen ylpeytensä ei sietäisi toista sisarta, vain ensimmäinen oli kunniaksi.

Ilmarinen suuttui silmittömästi sillä hän tiesi tulleensa petetyksi mitä hirveimmällä tavalla. Hän vaati tietää, missä Aletta oli ja miksei tämä ollut hänen vierellään.

Meret yritti pelastaa itsensä vielä valehtelemalla, että kosiokilpa oli alunperinkin ollut hänestä, eikä vanhemmasta siskosta, Alettasta. Ilmarinen raivosi ahjon tuli äänessään ja vasaran raivo sanoissaan, ettei häntä petettäisi seurauksitta.

Pohjolan emäntä kuuli riidan ja riensi paikalle. Hänkin vaati saada tietää, missä Aletta oli ja miksi.
Heikkoudessaan Meret kertoi kaiken heidän tekemästään sopimuksesta.

Rangaistukseksi Meretille Louhi taikoi hänen silmiensä eteen 168 erilaista kauheaa näkyä, ja lähti itse etsimään vanhinta tytärtään.

Vasta iltahämärän koittaessa Louhi ja Ilmarinen löysivät katalan rakkauden lähteen.

Kivien luona olivat Aletta, henki sekä heidän yhteinen lapsensa. Henki luotti siihen, että luonto heidän ympärillään suojelisi heitä, mutta hän ei tuntenut tarpeeksi puita, sillä ne olivat uskollisia Louhelle ja vain vesi hengelle.

Huomatessaan Louhen ja synkkenevän iltataivaan henki ja Aletta pelästyivät. Aletta yritti selittää äidilleen, mutta sanat soljuivat vihaisille silmille, kuulemattomille korville.

Louhi näki lapsen ja hymyili harvahampaista hymyään: hänen ei tarvitsisi luovuttaa Ilmariselle petollista tytärtään vaan hän kasvattaisi lapsen ja naittaisi sitten hänet Ilmarisen kanssa. Kunnia säästyisi.

Alettan henki pakeni ruumiista yhtä nopeasti kuin oli siihen puhallettukin. Tunturipuron hengen viilenevä ruumis hänen vieressään tuuditti neidon kylmään, ikuiseen uneen.

Mutta kun Louhi ja Ilmarinen kurkottivat kaulojansa nähdäkseen lapsen, häntä ei ollut enää missään. Pohjan akka päästi korvia raastavan huudon, joka kuului metsien kaukaisimpiinkin kolkkiin...

Meret oli karistanut mieltään painavat näyt pois ja tehnyt omantuntonsa mukaisesti, viimeinkin. Hän kiisi kauas pois Pohjolasta siskonsa lapsi käsivarsillaan. Edes äitinsä huudon kuullessaan hän ei pysähtynyt, epäröinyt vaikka tiesi, ettei hän eläisi tai kuolisi huoletta.

Ruumiiden luona Louhi teki lupauksen Ilmariselle. Hän saisi odottaa, olipa odotus yksi tai tuhat vuotta, mutta lopulta Ilmarinen saisi Pohjalta vaimon, ensimmäisen tyttären.'

"Meret langetti lapseen loitsun, jonka avulla tyttö ja hänen tulevat lapsensa pysyisivät turvassa sadan tuhannen sukupolven ajan, piilossa Louhelta. Kun isä ja äiti tapasivat... kun minä synnyin... minä olen tuhannesensimmäinen sukupolvi. Kun synnyin, loitsu murtui ja äitini... hän sairastui loitsun rikkoutumisen takia."
"Ja nyt se nainen...siis Louhi, on esikoistyttären perässä?"
"Niin. Hän tosin löysi minut liian myöhään, vasta kun olin tavannut sinut ja tullut raskaaksi. Mutta hän hakee kostoa. Ja sovitusta. Ja hän oli täällä tänään."

"Aino... enpä tiedä. Tämä on liikaa. Ja tiedäthän, se kuullostaa liialta, vain mielen keksinnöiltä."
"Ehkä, en löydä muutakaan selitystä tälle. Ja tämä on mitä isäni lähetti. Ymmärrän... jos haluat, jos haluat lähteä."

"Niin."

24 kommenttia:

Wicked Witch 26. joulukuuta 2012 klo 16.19  

Tää oli varmasti tähän mennessä jännin jakso! :)
Tosi hyvin kirjotettu ja kuvitettu, nostan hattua ja jään odottamaan seuraavaa osaa! Juoni on aivan mahtava! <:

Rala 27. joulukuuta 2012 klo 1.09  

Eärwen, kiitos kiitos kiitos :)

Anonyymi,  27. joulukuuta 2012 klo 4.39  

Mahtavaa, mahtavaa! Muutamia kertoja olit sekoillu Aletten ja Meretin nimien kanssa, mutta muuten ihana jakso ja seuraavaa odotellessa!

Mimaa 27. joulukuuta 2012 klo 5.20  

Ää, ihan huippu osa! (:
Toivottavasti Monni jää Ainon tueksi.. :p
tai jotain. :D
Mutta uutta osaa mielenkiinnolla odottelen! :D

Rala 27. joulukuuta 2012 klo 5.40  

Anonyymi, kiitos paljon ja vielä ylimääräinen kiitos kun huomautit nimistä! Ei pitäisi kirjoitella yli puolenyön aikaan...

Ja Mimaa, mukava kuulla että osa oli hyvä :)

Quack 27. joulukuuta 2012 klo 23.40  

Tykkäsin ihan hirveesti! :)
Jatka samaan malliin

Lola__,  30. joulukuuta 2012 klo 2.32  

Uskomattoman hienosti lavastettu jakso! Mistä muuten noi korvaavat silmät on,ihanat:) Mut joo,ite en ikinä ois jaksanu tällasta lavastaa ja kuvata,ja sitten vielä kirjottamiset päälle. Ja vielä jännittävä jakso! Jään odottamaan:D

Rala 30. joulukuuta 2012 klo 2.38  

Kiitos Lola__ : ) Hermo vähän tän lavastamisessa ja kuvaamisessa meni, mutta koska tykkään kirjoittaa niin purin sitten kaiken raivoni siihen : D

Korvaavat silmät ovat Shiny Eyesit, eli noista ensimmäiset, täältä:

http://www.modthesims.info/d/363888

Ihanaa tietää että joku todella pitää tätä tarinaa jännittävänä :D

Jenina 30. joulukuuta 2012 klo 3.08  

aivan loistava jakso! tykkäsin ihan törkeesti. hillitysti lavastettu ja kirjoitustyylisi on ihana! itsellä ei mielikuvitus riittäisi tällästä tarinaa kirjoittamaan, siitä sulle aplodit! :)

Rala 30. joulukuuta 2012 klo 3.59  

Jenina, kiitoskiitoskiitos! : )

Kiiy 1. tammikuuta 2013 klo 5.50  

Hieno ja jännä osa, innolla jään seuraavaa odottamaan... Ja Supernaturalia tosi hienosti olit hyväksikäyttäny... ;D

Rala 2. tammikuuta 2013 klo 0.17  

Kiitos Kiiy, ja sitä mitä on, pitää käyttää ; )

Anonyymi,  6. tammikuuta 2013 klo 2.39  

Rakastan tätä lc'tä yli kaiken! Juoni on jännittävä ja Aino on aivan ihana, lapset ovat suloisia ja Monni tietysti komea (:

Rala 6. tammikuuta 2013 klo 10.50  

Anonyymi, kiitos hurjasti, kommenttisi merkitsi minulle todella paljon :)

banssu 10. tammikuuta 2013 klo 12.53  

Oioioioi aivan ihanaa! Viimeinkin saatiin vastauksia, paljon vastauksia!
Apua! Aino on sukua itse Pohjan Akalle!
...Mutta ei! Kumpa ei Monni nyt jättäisi Ainoa tämän takia! :--(
Hyvä että Aino nyt kuitenkin viimeinkin kertoi Monnille tämän kaiken. Ja samalla meille!
Sun tapa kuvata ja muokata ja kirjoittaa... edelleen aivan mahtavaa. Upeaa. Fantastista! En tiedä mitä muuta sanoa, rakastan Tunturipuroja!
En tajua miten jaksat muokata jotain ihan pieniäkin yksityiskohtia niin tarkasti ja hienosti, esimerkiksi noita kahvimukeista nousevia höyrykiehkuroita. Näyttävät ihan älyttömän hienoilta ja ovat tosi kiva "bonus" tohon kuvaan. Tykkään muutenkin sun kuvakulmista, ja nyt on pakko kysyä, että miten saat nuita vinosta kulmasta otettuja kuvia? :--D
Ai niin, ja sitten vielä nuo itse Pohjan Akan riimittelyt. Koska itse en oo mitenkään Kalevalaan tai muuhunkaan sellaiseen perehtynyt, niin siksi täytyy kysäistä vielä sellaistakin, että ootko sä tosissas itse keksinyt kaikki nuo sanavalinnat vai onko ne löydetty jostakin ja yhdistelty toisiinsa tms..? Muutenkin nostan jo hattua siitä miten paljon vaivaa jaksat nähdä tän tarinan eteen, mutta vielä jos oot keksinyt nuokin replat itse... wou. Mun käsi ei edes riitä kurottamaan sitä lakkia tarpeeks korkeelle.

/Pahoittelen kovasti tän kommenttini sekavuutta, mutta joskus kun lukee vaan jotain niin hyvää tulee sellanen olo että ei tiedä enää mitää sanoa ja lopulta suoltaa tänne kommenttilootaan ties mitä outouksia yksi toisensa perään./

-banssu

Jellower,  19. tammikuuta 2013 klo 7.34  

Ihana! En mäkään haluais, et Monni jättäis Ainon. Ja jos niin tapahtuu, miten herkässä iässä oleva Ilmari kestää sen?
Jatkoa odotellen, Jellower

Rala 21. tammikuuta 2013 klo 9.55  

banssu- ihanin_kommentti_aikoihin!

Oon täällä melkein pöydän alla koska olen niin otettu kaikesta mitä kirjoitit :D
Minussa on kamalasti perfektionistin vikaa joissain asioissa (kuten tässä), ja toisissa taas ei (kuten huoneessani). Minulle suurinta antia tuovat juurikin kuvien muokkaus ja se, että näkee miten itse tehty herää eloon- sims-tarinoissa piileekin se viehätys että on kuvat, ja on teksti. Itse olen aivan_kaiken kirjoittanut. Aivan kaiken ja olen vielä ihan helkkarin ylpeäkin tästä, vaikka melko epävarma tiettyjen asioiden suhteen (ovatko käänteet yhtään uskottavia jne.) Riimittelyistä... no, ne eivät mene kaikkien kalevalamitan taiteen sääntöjen mukaan mutta riittävät minulle. Olen kuitenkin yrittänyt pitää ne neljässä runojalassa jne. ^^'

Vinot kuvat otan kameramodin kanssa, löytyy täältä:
http://www.modthesims.info/d/345987

Sitten painan shift+a/d riippuen kumpaan suuntaan haluan kallistaa : ) minusta kallistamisella saa kuvaan kivaa liikettä, eivätkä kaikki kuvat taatusti näytä samalta!

Kommenttisi ei ollut yhtään sekava ja oh darling kiitos ♥♥♥

Ja Jellower, kiitos ♥

Siiris,  22. tammikuuta 2013 klo 9.30  

Koska tulee jatkoa?

Anonyymi,  28. tammikuuta 2013 klo 11.09  

Moikka! Tosi mielenkiintonen legacy tämä Tunturipuro! Voinko tiedustella, mitä default ihoja -ja silmiä käytät?

Rala 30. tammikuuta 2013 klo 11.16  

Hei vain Anon! Käytän ihona tätä:

http://www.box.com/s/sxmsub7csdmxf1hyesxu

ja silminä näitä (shiny eyes):

http://www.modthesims.info/d/363888

Anonyymi,  2. helmikuuta 2013 klo 2.13  

jesjes, kuvat näkyi! <3 osien 5&6 kuvat eivät mulla näkyneet, vaikka aina säännöllisesti tarkistinkin. asiasta toiseesen, kuitenkin, megahyvä osa oli. lavastukset hienosti toteutettu. kuvaus hienosti toteutettu. kirjoitus hienosti toteuttu. tykkään!

Anonyymi,  2. helmikuuta 2013 klo 2.14  

juu ja äsköiseen - miten olet ladannut barnacle bayn vai mitenkirjoitetaankaan, eli jos sen ostaa kaupasta englanniksi niin tuleeko se suomeksi peliin??

Rala 2. helmikuuta 2013 klo 2.27  

Anonyymi, mistäköhän tuokin sitten johtuu D: ei ole kamalan kivaa jos joillain lukijoilla ei kuvat näy. Lataan kuvat Imgur- palvelun kautta, onko se estetty tai jotain?

Anon number 2, sain Barnacle Bayn joululahjaksi viime vuonna. Ja ihan suomeksi tuli. Olen ladannut myös Hidden Springsin englanniksi mutta pelissä siitä tuli ihan Salaisen lähteen kylä, eli uskoisin että tulee suomeksi peliin : )

Lähetä kommentti

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP